TÜBİTAK ve KOSGEB tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın koordinasyonunda ve Dünya Bankası desteğiyle yürütülen Türkiye Yeşil Sanayi Projesi çerçevesinde KOBİ'lerin Yeşil Dönüşüm Mevzuatlarına uyum kapsamında gereklilikleri karşılamak üzere alacağı teknik yardım hizmetleri 1831 Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentörlük Çağrısı çerçevesinde desteklenmektedir. 

1 Nisan 2024 tarihi itibariyle açılan destek programında son başvuru tatihi bulunmamaktadır ve çağrı başvuruya açıktır. Başvuru yapan KOBİ'ler, 6 ay süre ile üst limiti 210.000 TL olmak kaydıyla %90 oranında hibe desteğinden faydalanarak yetkilendirilmiş kuruluşlardan yeşil dönüşüm mentörlük hizmeti alabilmektedirler. 

Yeşil teknolojiler konusunda firmaların kapasite ya da durum analizi, mevcut problemlerin tespiti ve çözüm yaklaşımları, teknoloji danışmanlığı ve yol haritası hazırlama gibi konularda uzman kuruluşlardan alacakları hizmetler TÜBİTAK tarafından karşılanmaktadır. 

TÜBİTAK, bu hizmetin KOBİ’lere Çözüm Ortakları aracılığı ile verilmesini sağlamaktadır. Bu sayede, firmalar yeşil dönüşüm sürecinde ihtiyaç duydukları teknik desteği yetkilendirilmiş kurumlardan alarak daha sürdürülebilir ve çevre dostu üretim süreçlerine geçiş yapabilmektekerdir.

1831 Bilgilendirme Sunumu için tıklayınız.
1831 - Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentörlük Çağrısı Özet Bilgi Formu için tıklayınız.
Yeşil Dönüşüm Yol Haritası Şablonu için tıklayınız.
1831 Çözüm Ortağı Kuruluşlar Listesi ve Başvuru için tıklayınız.

Bilgi için: yesilsanayi.mentor@tubitak.gov.tr