Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı, Türkiye’de orta-yüksek ve yüksek teknoloji seviyeli, katma değeri yüksek ürünlerin ve bu sektörlerin gelişimi için kritik önemi haiz ürünlerin üretiminin artırılması ve bu çerçevede yeni üretim imkan ve kabiliyetlerinin ülkemize kazandırılması amacı doğrultusunda, Bakanlık ve bağlı/ilgili kuruluşları tarafından sağlanan destek ve teşviklerin tek pencereden yönetilerek orta-yüksek ve yüksek teknoloji seviyeli sektörlere yoğunlaştırılmasına yönelik özel bir programdır.

Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı kapsamında 01 Ağustos 2024 tarihi itibarıyla açılan Yükselen Yenilikçi Teknolojiler Çağrısı ile Öncelikli Ürün Listesi’nde yer alan Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu (GTİP) kodlarına sahip ve/veya ürün veya üretim teknolojisi açısından yenilikçi teknoloji alanlarına yönelik ürünlerin yatırım projeleri desteklenecektir. Çağrı kapsamında 1058 Ürün, 358 Yenilikçi Teknoloji Alanı ve 34 Kritik Hammadde yer almaktadır. 

Öncelikli Ürün Listesi için tıklayınız. 

Çağrıya sadece Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri başvuruda bulunabilecek olup, çağrıya ilişkin önemli tarih ve bilgiler aşağıda yer almaktadır:
  • Ön Başvuru Bitiş Tarihi: 13 Eylül 2024 Cuma 
  • Kesin Başvuru Bitiş Tarihi: 31 Ekim 2024 Perşembe
  • Ön Değerlendirme Komisyonu İncelemesi Bitiş Tarihi: 29 Kasım 2024 Cuma
  • Bağımsız Değerlendirme Raporunun Yüklenmesi İçin Son Tarih: 31 Aralık 2024 Salı
Yükselen Yenilikçi Teknolojiler Çağrısı Başvuru Rehberi ve İlgili Dokümanlar için tıklayınız.