Kalkınma planları, yıllık programlar ve stratejilerdeki ilke, hedef ve politikalar çerçevesinde teknolojik ürün ve çözümlerin işletme süreçlerine entegre edilerek maliyet azaltımı, verimlilik ve kalite artışı, çalışan ve müşteri memnuniyeti gibi sonuçlar elde etmeyi amaçlayan yatırımların desteklenmesine yönelik olarak T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda yürütülecek Dijital Dönüşüm Destek Programı Uygulama Usul ve Esasları Tebliği 26/07/2024 tarih ve 32613 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. 

Dijital Dönüşüm Destek Programı başvuru sayfası için tıklayınız

Tebliğ ile Dijital Dönüşüm Destek Programı kapsamında; 
  • Dijital dönüşüm harcaması olarak kabul edilecek harcama kalemlerini ve bunlarda aranacak nitelikleri içeren ürün listesi, kamu politika ve strateji belgelerinde belirlenen öncelikler, desteklerden yararlanabilecek sektörlerin dijital dönüşüm ihtiyaçları, dijital dönüşüm ürün ve hizmetlerinin katma değer üretme potansiyeli; bunların uygulanabilirliği ve sürdürülebilirliği için teknoloji tedarikçilerinin yeterliliği gibi hususlar dikkate alınarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından belirlenir.  
  • Ürün Listesi ekonomik ve teknolojik gelişmelere göre gerekli görüldüğünde Bakanlık tarafından revize edilebilir. Geçerli Ürün Listesi ve ürünlere dair şartlar, Portal’da ve/veya Bakanlık resmî internet sitesinde yayımlanır. 
  • Program kapsamında, yatırımcının mevcut faaliyetleri kapsamında maliyet azaltımı, verimlilik ve kalite artışı, çalışan ve müşteri memnuniyeti gibi sonuçlar elde etmesini amaçlayan dijital dönüşüm yatırımları desteklenir. 
  • Program kapsamında başvuru, değerlendirme, izleme süreçlerine dair iş ve işlemler Milli Teknoloji Genel Müdürlüğünce yürütülür. 
  • Programa, Portal üzerinden Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri başvurabilir ve başvuru, kullanıcı tarafından gerçekleştirilir. 
Başvuruda aşağıdaki kriterlerin sağlanması gerekmektedir:  
  • Yatırımcının başvurunun yapıldığı tarih itibarıyla en az 5 yıldır faaliyette olması. 
  • Yatırımcının Bakanlıkça belirlenen ve Portalda ilan edilen ana faaliyet alanında faaliyet göstermesi. 
  • Asgari sabit yatırım tutarının 30 milyon Türk Lirası olması. 
Dijital Dönüşüm Destek Programı Uygulama Usul ve Esasları Tebliği’nin tamamına ulaşmak için tıklayınız.